Kamokamo mivoaka miantsena aho rehefa alatsinainy. Io andro io koa matetika no tsara hihinanana zavatra maivamaivana mba hifandanja amin'ny sakafo ben'ny alahady. Ny alahady moa matetika andron'ny fihaonana amin'ny fianakaviana izay feno sakafo mafilotra. Izany antony rehetra izany no nahatonga ahy hanao ity salady ity. Ny zavatra nanaovana azy rehetra dia ilay antsoina hoe "fond de frigo" Tsy inona izany fa ny atody sy ny legioma. Asa ianareo fa izaho dia mividy legioma sy atody betsaka foana satria maro ny zavatra azo atao amin'izy ireny rehefa maika. Sady maharitra ny fitehirizana azy.
Ny zavatra ilaina:
- Atody
- Karaoty
- Anandrano
- Haricot vert
- Voatabia
- Tongolo be
- Menaka
- Vinaigitra
- Sira
- Dipoavatra
Ny fomba hikarakarana azy:
- Sasàna madio ny legioma rehetra. Momba ny anandrano izay ambolena amin'ny toerana maloto tokoa eto Antananarivo dia tsara angamba ny manafatra anandrano an-tanety (eny, misy izany) amin'ny mpamboly azy. Na izany na tsy izany, mila alona sur'eau adiny iray farafahakeliny ny anandrano satria hanina manta. Raha tsy matinao lolo dia aza asiana anandrano mihintsy.
- Mampangotraka rano dia alefa ao ny haricot vert sy ny karaoty voavaofy sy voatetika. Avela kely ho masamasaka saingy tsy atao malemy be.
- Mandritra izay dia manao vinaigrette izay mila alona elaela mba ho "masaka" ny tongolo.
- Andrahoina ho masaka koa ny atody.
- Samy afaka manao izay "présentation" mety aminy ny tsirairay. Ny ahy teto nasiana vinaigrette ny legioma rehetra dia notetehina mizara efatra ny atody, natao fisaka ny voatabia dia napetrapetraka hanome hendrika tsotsotra azy teo.
Mazotoa homàna
Mandra-piresaka tompoko
Tsy maty manota ny salade e
RépondreSupprimerDia tsy maty manota tokoa. Sady mora atao
Supprimer